Sep 10, 2011

Bridesmaids 2011 (Domnişoare de onoare)

Bridesmaids face parte din acele categorii de filme care ori îţi place ori nu-ţi place. Este o comedie destul de reuşită, previzibilă dar cu multe scene comice, ce pot fi savurate de ambele sexe.

În prim plan se află Annie (Kristen Wiig), care trece printr-o perioadă dificilă din viaţa ei. Şi-a pierdut afacerea, prietenul, are doi colegi de cameră ciudaţi, are un job pe care îl detestă. 

Lilian (Maya Rudolph), prietena din copilărie, o roagă pe Annie să îi fie domnişoară de onoare, ceea ce îi aduce lui Annie patru noi prietenii (Rita, Becca, Helen, Megan) dar şi numeroase provocări, devenind "Maid of Dishonor" dar spre finalul comediei problemele se rezolvă.

Annie nu face parte din tiparul "normal" al unei domnişoare de onoare, sub sarcasm şi glume se ascunde o femeie cu stimă de sine aproape inexistentă şi depresivă. Este o femeie cu probleme dar nu face nimic ca să le rezolve şi preferă să îşi plangă de milă. Pe lângă toate astea ea are şi o parte tipică personajelor masculine, îi e frică să se angajeze într-o relaţie serioasă, alegând să fie fără voie "number 3" pentru Ted (her sex buddy).

Nota pe care i-o acord este 7 din următoarele motive:
- are 125 min
- situaţiile comice ajung să nu mai fie aşa comice
- unele "scene" sunt în plus












No comments: