Feb 16, 2009

Prima zi de facultate mi-a adus un zambet

Nu ma asteptam ca in prima zi de cursuri dupa o saptamana de vacanta sa fie totusi una plina de energie pentru mine, desi trebuie sa recunosc ca azi dimineata nu aveam chef sa ma trezesc si mi-as fi dorit sa mai pot dormi.
Oricum nu am avut incotro si a trebuit sa ma pregatesc si sa merg in statie sa astept autobusul care ma duce la facultate. Nu ma aspteptam sa aud ceva care sa imi aduca fericire... La radio am auzit ca poemul "Luceafarul" a lui Mihai Eminescu a intrat in cartea recordurilor. Tare! Ma simt mandra ca sunt romanca si ca am facut in liceu un comentariu la intreg poemul "Luceafarul".

Sincer nu-mi vine sa cred ca e cel mai lung poem de dragoste din lume de 98 de strofe, record anuntat de Academia Recordurilor Mondiale (World Records Academy). Am deschis si site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale si am vazut ceea ce s-a scris despre poem, descriere ce nu prea mi-a placut: "poate fi descrisa simplu (ca pentru generatia You Tube de astazi) ca o combinatie intre "Pe aripile vantului", datorita caracterului romantic, "Star Trek", pentru elementele de science fiction, si "Love Story"...", insa sa zicem ca merge.

Citind mai departe articolul am remarcat si faptul ca se mentioneza si despre "teiul lui Eminescu" din Parcul Copou, tei care are peste 100 de ani si care era un fel de muza a inspiratiei pt "Luceafarul poeziei romanesti" . Desi nu exista o explicatie pentru longevitatea acestu tei, eu am propria mea teorie:Iubirea genereaza miracole prin tot ceea ce "atinge".
"Risen as for ever, death though
Follows them like a thorn
For all are born only to die
And die to be reborn"



5 comments:

Anonymous said...

frumos ca ii recunosc talentul lui eminescu! oricum el este prea romantic pt zilele noastre.:(

Hermy said...

super tare
one more thing we can be proud of

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Anonymous said...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Anonymous said...

I am the first time on this site and am really enthusiastic about and so many good articles. I think it's just very good.